IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2017-03-23 -

Kostnadsfri studieresa för ingenjörsstudenter på Chalmers

Torsdagen den 23 mars har du som studerar till ingenjör på Chalmers chans att hänga med på en inspirerande resa till några av de mest framgångsrika företagen i Paper Province. Du går på studiebesök och knyter kontakt med potentiella arbetsgivare. Och kanske hittar du ditt framtida drömjobb! Resan är helt kostnadsfri, allt du behöver göra är att anmäla dig. Platserna är begränsade så först till kvarn gäller.

Varje år arrangerar vi en dag då ingenjörsstudenter från Chalmers och några av våra medlemsföretag får möjligheten att mötas. Det är en dag full av studiebesök, intressanta föredrag och möjlighet att knyta viktiga kontakter inför framtiden. Några av de som följt med på Chalmersresan tidigare år arbetar idag på något av våra medlemsföretag. Andra har skrivit sitt examensarbete eller gjort sin praktik i Paper Province, tack vare de kontakter som skapades under resan. Häng med du också så får du se vilka spännande karriärvägar som finns för en ingenjör inom skoglig bioekonomi.

På årets resa får du träffa representanter från flera av våra medlemsföretag. Bussen plockar upp dig på morgonen utanför universitetet, vi bjuder på frukost medan bussen tar oss till det första av tre stopp. Där får ni möjlighet att höra två av våra medlemsföretag berätta om sina verksamheter och dessutom blir det en rundvandring, så ser samtliga tre stopp ut. Efter att ha träffat alla företag under dagen åker vi vidare till Nöjesfabriken. Där bjuds det på föredrag, middag och mingel med företagen som ni träffat under dagen. Det är ett gyllene tillfälle att knyta kontakter inför framtiden. Så passa på – missa inte detta!

OBS! Samtliga presentationer och studiebesök utförs på svenska.

PROGRAM
07.00 Samling vid Chalmersplatsen
07.10 Avfärd och frukost på bussen
09.50 Besök och rundvandring hos SOMAS, fika, presentationer från SOMAS och BTG
13.15 Besök, lunch och rundvandring hos Valmet, presentationer från Valmet, Rottneros och Nordic Paper
15.40 Besök och rundvandring hos Stora Enso Skoghall, fika, presentation av Stora Enso Skoghall, Sweco, BillerudKorsnäs Gruvön
17.35 Nöjesfabriken – Kort presentation av Paper Province, buffé, mingel med företagen.
19.15 Avfärd mot Chalmers (framme ca 22.45)

* reservation för eventuella ändringar i programmet.

DATUM: 23 mars
TID: 07.00- 22.30

ANMÄLAN: Platserna är fyllda. Mejla e.soderlund@paperprovince.com för eventuell reservplats.
Deltagandet är kostnadsfritt, men om du avanmäler dig efter sista anmälningsdag (16 mars) faktureras du 250 kr. Uteblir du utan avanmälan faktureras du 500 kr.
OBS! Platserna är begränsade. Fylls de kommer sistaårselever att prioriteras.

Utöver deltagande företag arrangeras Chalmersresan i samarbete med Chalmers Careers Service.

 

Fler Evenemang