IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
  • image-slider
2015-06-05 -

Klusterlunch hos Rexcell

Vi arrangerar våra klusterluncher tillsammans med medlemsföretag runt om i regionen, på plats i deras lokaler. Det ger dig en möjlighet att titta in olika verksamheter. Denna gång är det Rexcell som är vår medarrangör. Så kom och se dig om, hör vd:n Stefan Åbom berätta om verksamheten och ät mat i gott sällskap!

Denna gång hålls klusterlunchen hos medarrangören Rexcell Tissue & Airlaid AB. De håller till i Skåpafors, mittpunkten av fem andra bruk. Här arbetar man för att vara en av de ledande leverantörerna i Europa när det kommer till att utveckla och producera material baserade på tissue och airlaid.

Rexcell har funnits i över 100 år och har skapat mängder av produkter som använts över hela världen. Företaget hade ett genombrott 1954 med lanseringen av världens första färgade servett. 1982 var ett annat stort ögonblick. Det var då de blev ett av de första företagen i Europa att kommersialisera airlaid. På bruket i Skåpafors tillverkar man dock fler produkter än dessa. Bland annat  görs råmaterialet till ett helt unikt dukmaterial, Dunicel, som Duni har patent på sedan 50 år tillbaka och en helt ny produkt är Evolin.

Antalet anställda uppgår idag till ca 230 personer.

Inom en närliggande radie återfinns fem andra  bruk, nämligen Nordic Paper i Säffle, Billingsfors bruk i Bengtsfors, Actic Paper i Munkedal, BillerusKorsnäs Gruvön i Grums samt Stora Enso i Skoghall. Med allt från en resväg på sju minuter upp till drygt 1 timme och 30 minuter.

Vill du veta mer, se dig om och äta lite mat i gott sällskap? Spika då den 5 juni i din kalender och se till att anmäla dig till klusterlunchen.

 

PROGRAM

12.00. Lunch
13.00. Stefan Åbom berättar om rexcell och paper Province ger information. Därefter blir det rundvandring

Anmälan

DETALJER

TID: 5 juni, kl 12-14.00
PLATS: Rexcell i Skåpafors
KOSTNAD: 100 kr som betalas kontant på plats.
SISTA ANMÄLAN: 2 juni

Fler Evenemang