IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Evenemang
2017-08-28 - 2017-08-28

Platser kvar på Karlstads Teknikcenter

På Karlstads Teknikcenter (KTC) finns olika tekniska utbildningar samlade. Skolan har fortfarande utbildningsplatser kvar på tre tvåriga YH-utbildningar; processtekniker, anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek och automationsingenjör med inriktning processteknik. Utbildningarna startar den 28 augusti.

Utbildningen till processtekniker  är inriktad mot skogsindustrin och framförallt massa- och papperstillverkning. Efter utbildningen kan man bland annat jobba som processoperatör eller på ett processlaboratorium.
Informationsblad Processtekniker
Läs om Jens som fick jobb innan utbildningen var avslutad.

Den som är intresserad av att skapa nya produkter kan välja yrkeshögskoleutbildningen Anläggningskonstruktör inriktning rör/mek (plant design). Eleverna lär sig att med dataprogram bygga modeller i 3D. Tekniken används av stora maskinleverantörer och av de konsultföretag som anlitas i olika projekt. Efterfrågan på anläggningskonstruktör med inriktning rör/mek är stor.
Informationsblad anläggningskonstruktör inriktning rör/mek.

På utbildningen till automationsingenjör med inriktning processteknik får man bland annat lära sig att arbeta i projekt inom automation, programmering av PLC/DCS-system, dokumentera anläggningar i ElproCAD samt processkunskap inom massa- och papperstillverkning.
Informationsblad automationsingenjör

Läs mer om utbildningarna och ansök på karlstad.se/yh

Fler Evenemang