IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Jobb
Sista ansökningsdag: 2017-03-31

Karlstads universitet

Projektkoordinator

Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap vid Karlstads universitet söker en projektkoordinator.

Under senare år har finansiering av forskning på Karlstads universitet övergått från att till stor del ha varit anslagsfinansierad, till att vara mer och mer externfinansierad via olika nationella och internationella program och utlysningar som alla förutsätter någon form av nyttiggörande. Vårt förhållningssätt baseras på att forskning och innovation/nyttiggörande av forskningsresultat är länkat, och därmed integrerade delar i starka och attraktiva forskningsmiljöer oavsett ämnesområde.

Karlstads universitet söker nu en projektkoordinator för forskningsprojekt inom Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap. Tjänsten kommer att stödja forsningsprojekt inom institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper. Institutionen har en växande forskningsmiljö inom skogsbaserad bioekonomi där flera pågående projekt har fokus på processer och produkter för transformering till en cirkulär ekonomi. Arbetet inom dessa projekt sker i samverkan med det regionala näringslivet.

ARBETSUPPGIFTER

anställning som Projektkoordinator innebär bland annat att:

  • Stödja forskare och forskningsmiljöer så att forskningsverksamheten blir så konkurrenskraftig och framgångsrik som möjligt både i ett nationellt och internationellt perspektiv. Detta innebär att stötta forskare och forskargrupper i den långsiktiga utvecklingen av forskningsverksamheten samt även vad gäller operativa och administrativa frågor för specifika forskningsansökningar, både inför ansökan och efter beslut inför etablering av forskningsprojekt samt vid rapportering av pågående och avslutade projekt.
  • Göra kontinuerliga interna uppföljningar av befintliga projekt.
  • Förvalta och utveckla nätverk och samarbeten med olika aktörer som bidrar till forskningens utveckling och finansiering. Exempel på aktörer är myndigheter, forskningsfinansiärer (nationella och internationella), offentliga organisationer, företag mm.
  • Löpande granskning av fakturor som skall bokföras i projektet.
  • Stödja institutionsledningarna vad gäller den administrativa utvecklingen av forskningen på institutionerna genom att vara sammanhållande och koordinera satsningar och initiativ.
  • Stöd vid utformning av lägesrapporter och slutrapporter till finansiärer.
  • Stöd vid möten med styr- och referensgrupper.

KVALIFIKATIONER

För anställningen  som Projektkoordinator krävs civilingenjörsexamen eller motsvarande.
Eftersom en stor andel av de forskningsverksamma på Karlstads universitet är engelskspråkiga och att det i många fall är utländska partners inblandade i forsknings- och innovationsprojekt, är det ett krav att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

BEDÖMNINGSGRUNDER

Det är meriterande att du har erfarenhet från forskningsmedelsansökningar nationellt och/eller internationellt. Du har en god kompetens avseende nyttiggörande av forskningsresultat. Du har erfarenhet av rådgivande/coachande arbetsuppgifter och levererar dessa uppgifter med en hög servicenivå. Erfarenheter och kunskaper inom skogsbaserad bioekonomi är meriterande.

Då arbetet ställer höga krav på en god samarbetsförmåga, har du inga problem med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vidare har du en god administrativ förmåga samt erfarenhet från att driva projekt med flera inblandade parter, liksom erfarenhet av och kunskaper i forsknings- och utbildningsområdena. Ett engagerat deltagande i aktiva nätverk bestående av olika typer av aktörer såsom myndigheter, forskningsfinansiärer, offentliga organisationer eller företag ses som extra meriterande samt även om du har egen erfarenhet av att bygga upp och utveckla nätverk.

VILLKOR

anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Anställningen är på Administrativa och tekniska avdelning inom Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap.

ANSÖKAN

skickas in elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg MyNetwork. Ansökan skall innehålla personligt brev och CV med en dokumenterad beskrivning av kvalifikationer i förhållande till anställningen och dess innehåll, kontakter för minst två referenser samt för anställningen relevanta betygskopior.
Sista ansökningsdag är den 31 mars.

Välkommen in med din ansökan!

Ansök här…

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Karlstad
Län: Värmlands län
Land: Sverige
Referensnummer: REK2017/54
Kontakt: Jan Håkanson,Administrativ chef HNT, 054 700 1940
Facklig företrädare: Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434, denita.gustavsson@kau.se, Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714, thomas.bragefors@kau.se, Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404, tony.ingemarsson@kau.se

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten.

Fler Jobb