IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Jobb
Sista ansökningsdag: 2017-03-12

Stora Enso

Trainee på research inom kemiteknik

För sommaren 2017 söker vi en trainee på research inom kemiteknik till vårat Competence Center i Karlstad. Arbetsuppgiften är att sammanställa och jämföra processparametrar från processen för kemikalieåtervinningen för våra olika massabruk. 
Du kommer även att arbeta med att samla teknisk dokumentation som skall tillsammans med processdata ge en översiktsbild över de specifika bruken, de ska sedan sammanställas och göras tillgänglig för en större arbetsgrupp.

Arbetsperioden är 2-3 månader och kommer att bestämmas i samråd med den sökande. Lämpligen påbörjas arbetet i slutet av maj/början av juni. Arbetet bedrivs på dagtid.

DIN PROFIL:

Vi söker en civilingenjörsstudent inom kemiteknik eller liknande relevant inriktning och som är intresserad av process- och massateknik. Vi ser helst att du går i senare delen av din civilingenjörsutbildning. Eftersom rapportering och kommunikation kommer ske på engelska är det viktigt med goda engelskakunskaper. För att lyckas med uppgifterna krävs nyfikenhet, noggrannhet och vana att läsa flödesscheman. Det är meriterande med erfarenhet från process- och skogsindustrin.

Läs mer & ansök…

KONTAKT:

Information kan fås från projektledaren, Per Andersson tel: +46705781874 eller Mats Näsman, chef Improvements tel: +46706603531.

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag: 12 mars.

OM STORA ENSO

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förläggare, detaljhandlare, varumärkesägare, tryckerier, kartongtillverkare, grossister, konverterare, snickerier och byggföretag.

Vårt mål är att ersätta fossilbaserade material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossila material idag kan tillverkas av träd imorgon. Vårt fokus ligger på fiberbaserade förpackningar, plantagebaserad massa, innovationer inom biomaterial och hållbara bygglösningar.

Företaget har cirka 25 000 medarbetare i över 35 länder och är börsnoterat i Helsingfors och Stockholm. Vår omsättning 2016 uppgick till 9,8 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 884 MEUR.

Vi använder och utvecklar vår kompetens inom förnybara material både för att möta kundernas behov och många av dagens globala utmaningar i fråga om råvaror. Våra produkter är ett klimatvänligt alternativ till många produkter tillverkade av icke förnybara material och ger ett mindre kolavtryck.

Att ta ansvar – att skapa värde för människorna och vår planet – ligger till grund för vårt sätt att tänka och vårt förhållningssätt i varje aspekt av vår verksamhet.

Fler Jobb