IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
28 September 2017

Almi har pengar kvar till bra idéer

Almi erbjuder både bidrag och lån till nytänkande utvecklingsprojekt i värmländska företag. Har du en förändring på gång så finns pengar kvar att söka för 2017, så kallade förstudiemedel och anpassade lån.

 

Förstudiemedel är ett bidrag för utveckling av idéer i tidiga skeden. Det kan användas till exempelvis tester, prototypframtagningar, marknadsundersökningar, utredningar och pilotversioner. Bidraget kan sökas av både privatpersoner och företag och ger en bra skjuts på projektet. Maxbeloppet är 50 000 kronor. Vanligtvis ligger det på mellan 10 000 – 30 000 kronor.

Behövs mer kapital för utveckling i ett senare skede har Almi även lånemöjligheter, de anpassade lånen ligger vanligtvis på runt 750 000 kronor.

Almi erbjuder även kostnadsfri rådgivning i projektets utvecklingsprocess.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer