IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
9 May 2014

Autotech växer med hjälp av YH-utbildning

Under tre år har Paper Province medlemsföretag Autotech Teknikinformation etablerat sig som en stark spelare i västra Sverige. De är idag 16 anställda som arbetar med teknikinformation, utbildning och animationer.

– Målsättningen är att vara 25 personer inom tre år. För att klara expansionstakten krävs det en bra grund av intressanta människor att rekrytera och därför har vi valt att engagera oss i TeknikilIustratörsutbildningen i Arvika, säger Boo Engstrand som är en av grundarna till bolaget.
Teknikillustratörsutbildningen i Arvika är en yrkeshögskoleutbildning som har examinerat två kullar, har en utbildning igång nu, samt kommer att ha intag både 2014 och 2015. Lasse Hägglund som är utbildningsansvarig och driver utbildningen från Arvika kommuns håll, säger följande:
– Vi utbildar teknikillustratörer som kan lyssna på kunder, analysera behov, förenkla budskap i bilder och enkla texter och återberätta det visuellt – tydligt, enkelt och säljande. Han fortsätter:
– Vi underlättar för ledningsgrupper att fatta rätt beslut. Vi hjälper marknads- och försäljningsavdelningar att lyckas med marknadsföring och försäljning. Vi får montörer, servicepersonal, installatörer och reparatörer att göra rätt. Vi får kunder att förstå, använda och sköta sina produkter. Allt med hjälp av informativa illustrationer kopplade till enkla texter.

Autotech har nu engagerat sig i både styrgrupp för utbildningen samt som undervisare.
– Det är en fantastisk möjlighet för oss att vara med och styra upp de behov vi ser att marknaden kräver. Vi har redan anställt och vi kommer att anställa fler från Teknikillustratörsutbildningen. Det kommer att vara vår främsta rekryteringsbas så länge utbildningen håller den nivå den gör idag, säger Boo

Arvikas näringslivscentrum tillsammans med utbildningsbolaget Changemaker driver utbildningen idag och har en styrgrupp bestående av delar av det lokala näringslivet där Autotech är en av de som är med och påverkar.
Lasse avslutar: “Vi är stolta över att Autotech tycker att vi lyckas, och ser oss som sina leverantörer av kompetent personal.”

www.autotech.se
www.teknikillustrator.se

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer