IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
26 September 2017

De satsar på jämställt ledarskap för ökad tillväxt

Här ser ni ett gäng som satsar på ökad innovations- och konkurrenskraft, som vill vara attraktiva arbetsgivare och därmed säkra kompetensförsörjningen i framtiden. Hur gör de? Jo, de vågar jobba med sina egna normer och beteenden.

Engagerade vd:ar och platschefer från åtta företag samlades hos Paper Province. Det var den första workshopen i ledarskapsprogrammet ”Inkluderande ledarskap”. Syftet är att företagen ska inkludera jämställdhet och mångfald i utvecklingsarbetet för att säkra kompetensförsörjningen och öka innovations- och konkurrenskraften i bolagen.

– Forskningen visar att 70 procent av de högutbildade är kvinnor, men det syns inte bland de anställda i vår bransch. Vi behöver rekrytera från hela befolkningen för att klara kompetensförsörjningen i framtiden. De företag som tar tag i de här frågorna kommer att se det på sista raden, säger Melinda From, processledare på Paper Province.

Ökad attraktionskraft

Genom att satsa på inkluderande ledarskap ökar attraktionskraften på arbetsmarknaden.

– Unga i dag söker ett sammanhang mer än ett arbete. Därför är det viktigt att man arbetar med jämlikhet, likabehandling och hållbarhet. Bolag som har en värdegrund som inkluderar de aspekterna kommer stå starkare i konkurrensen om den bästa arbetskraften.

Dagens utbildning följs upp med ett ledarskapsprogram med tre workshops med chefer på bolagen och mynnar ut i en strategidag under våren 2018.

Utbildningen är en av insatserna i Klimatsmart innovation, ett treårigt projekt finansierat av Tillväxtverket med syfte att öka innovationen i små och medelstora företag.

Konsulterna Marita Svensson och Anders Warpman från Näringslivets ledarskapsakademi håller i utbildningen. De jobbar utefter processmodellen GoGenius som fokuserar på att skapa lönsamma organisationer med hjälp av ett tydligt genus- och mångfaldsperspektiv.

Platser kvar

Är ni intresserade av att vara med? Det finns fortfarande några platser kvar. Nästa seminarietillfälle är den 26 oktober. Hör av er till Melinda From på Paper Province.

De här företagen deltar i utbildningen:

  • Cellcomb
  • Triton Valsteknik
  • Aspervall Instrument
  • Brobygrafiska
  • VSV Frakt
  • The Packaging Greenhouse
  • Marvaco
  • Valmet

 

 

 

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer