IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
27 September 2017

Elever på Brobygrafiska vinnare i internationell förpackningstävling

Vi gratulerar Marie Falk, Lisa Dahlström och Henrik Bergqvist som går andra året på yrkeshögskoleutbildningen Förpackningsdesigner på Brobygrafiska i Sunne. De är vinnare i den internationella tävlingen Pro Carton Young Designers Award 2017.  "Innovativt, professionellt och med ett hållbart koncept", skriver juryn i sin motivering.

Marie Falk, Lisa Dahlström och Henrik Bergqvist  prisades för sin formgivning av en förpackning till hårinpackning och fick ta emot priset vid en gala i Salzburg i Österrike förra veckan.

– Vi ville tänka hållbarhet hela vägen från produktion, användning och återvinning. Vi ville utesluta plast, men också minska avfallet. Vi tänkte mycket på målgruppen och hur världen omkring oss ser ut, för att hitta ett koncept som skulle locka. Tävlingen har varit en fantastisk möjlighet för oss att få nya kontakter och att lära oss mer om kartonglösningar, säger teamet bakom förpackningen.

Juryns motivering lyder:
“An innovative idea, professionally executed, that will stand out on the shelf because of its impressive presentation of the product – with great branding potential. The concept is highly sustainable and shows a lot of in-depth work, a complete piece of work, totally, even holistically thought through.”

Pro Carton Young Designers Award en stor tävling för förpackningsdesign i Europa. Det här var femtonde året som unga designers fick visa upp sig och kom ett steg närmare en professionell karriär.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer