IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
31 October 2017

Forskarkompetens länkas till innovatörers behov – ansök om experthjälp

Baltic Tram är ett projekt med syfte att uppmuntra innovation och entreprenörskap i Östersjöområdet. Forskare på universitet och andra forskningscenter delar med sig av sin experthjälp. Du som företagare får hjälp att lösa utmaningar i utvecklingen av nya produkter eller tjänster.

Är du innovatör i ett litet eller medelstort företag och behöver hjälp med mätningar, studier eller analyser? Då kan du ansöka om experthjälp hos Baltic Tram. De erbjuder teknisk och vetenskaplig expertis från forskare knutna till forskningsanläggningar i Östersjöområdet. Med hjälp av svaren från forskarna får du ny kunskap. Kunskap som kan leda till att både din produkt och process förbättras.

Baltic Trams målsättning är att öka antalet innovationer, smarta specialiseringsstrategier och uppmuntra entreprenörskap.

Ett nätverk av industriella forskningscentra (IReCs) står redo att ge stöd i processen, de kan även hjälpa till med ansökan.
Företag med säte i EU-länder är berättigade att ansöka. Kontakta ett industriellt forskningscenter (IReC) för samråd (Materials Business Center för svenska företag). Mer information om processen och kontaktuppgifter till IReC finns på www.baltic-tram.eu.

Baltic Tram leds av DESY, Deutsches Elektronen-Synchrotron, i samarbete med 14 partners och fem organisationer från Östersjöområdet. Projektet finansieras delvis av EU:s program Interreg Baltic Sea Region.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer