IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
12 March 2018

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till "Årets innovative" i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

I årets Guldvargen finns sex kategorier, varav Årets innovative är en av dem. Det är även under denna kategori som Paper Province har möjlighet att ta hem en utmärkelse.

Den 7 december arrangerade Paper Province, tillsammans med Karlstads universitet, en vernissage där aktuella forskningsprojekt illustrerades. Syftet var att ge näringslivet en inblick i forskningen och hur den kan användas för att stärka företagens konkurrenskraft.

Hur forskning blev konst

“Forskning är Konst” – skapades genom att vi lät formgivare på Bulldozer kommunikationsbyrå tolka elva forskningsprojekt och skapa grafiska konstverk. Dessa skulle kunna stå för sig själva men även fungera som diskussionsunderlag för forskarna. Läs mer…

Tavlorna kommer att hängas upp på Karlstad CCC den 20 mars för allmänheten att se. Så är du nyfiken, ta dig en titt och lär dig samtidigt om den pågående forskningen.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer