IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
24 November 2017

Internationellt pris till Tillväxtmotorn

Värmländska Tillväxtmotorn har vunnit ett internationellt pris för sitt arbete med att hjälpa små och medelstora företag att växa och öka sin tillväxt. Paper Province har stöttat verksamheten och ett av våra medlemsföretag, Ecostrate, har deltagit i projektet.

– I snitt har bolagen ökat sin lönsamhet med 272 procent under två år, och under första året ökade deras skatteinbetalningar med 8,4 miljoner kronor. Hela samhället tjänar på det här, säger Anette Rhudin.

Priset heter European Entreprise Promotion Awards och delades ut under torsdagskvällen i Tallinn. Tillväxtmotorn vann kategorin “Investing in Entrepreneurial Skills”.

“För bra för att bara låta försvinna”

– Anette och Stina Oja har varit oerhört engagerade och de har varit den egentliga motorn i detta genom att agera som en informell styrelse till de 20 företag som deltagit. Projektet har varit en stor succé och det är egentligen alldeles för bra för att bara låta försvinna, säger Carl Zotterman som representerat Paper Province i Tillväxtmotorns styrgrupp.

Projektet går in i sin slutfas nu men det finnsplaner på en fortsättning, kanske på nationell nivå. Anette Rhudin har mött intresse för metoden i andra länder, till exempel Spanien och Italien.

/Robert Rundberget

 

 

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer