IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
4 December 2017

KAU kompetensutvecklar Nordic Papers personal

Nordic Paper erbjuder sina anställda en utbildning i pappers- och massateknik på Karlstads universitet. Företaget vill bibehålla den höga kunskapsnivån och samtidigt ge de anställda en chans förkovra sig i det de håller på med.

Uppdragsutbildningen är framtagen av universitetet och helt skräddarsydd åt Nordic Paper. Den innehåller både massateknik och pappersteknik.

–  Intresset är mycket stort. Till 20 platser har vi 37 sökande, vilket visar på enormt engagemang och intresse. De som inte får plats den här gången kommer hamna på kölista till kommande kursstarter, säger Lars Löfquist, HR-direktör vid Nordic Paper Bäckhammar AB.

PERSONALVÅRD

Nordic Paper väljer att investera i utbildningen för att ökad teknik kräver utvecklad kunskap hos personalen, men också som ett led i arbetet med personalvård samt en förhoppning om att behålla kompetent personal.

– Vi ser uppdragsutbildning som en del i vår ambition att stärka vårt

samarbete med företag. Speciellt viktigt för oss är den regionala förankringen, säger Lars Järnström, professor i kemiteknik vid Karlstads universitet.

I kursen för Nordic Paper samarbetar universitetet med The Packaging Greenhouse AB i Karlstad som erbjuder kurser inom massa- och papperstillverkning.

MÅNGA TENTERAR

Vid tidigare års utbildningar har i princip samtliga valt att genomföra tentamen vilket genererat 7,5 högskolepoäng.

– Självklart hoppas vi att så många som möjligt av de som valt att gå kursen ska välja att tentera även den här omgången, säger Marie Stenquist, kommunikationsansvarig vid Nordic Paper Bäckhammar AB.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer