IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
13 March 2014

Kinesiskt besök i Värmland

Under två dagar har representanter från kinesiska handelsministeriet i Göteborg varit på besök. Syftet var att få en större inblick i skogsindustrin i Värmland. Värd var The Paper Province.

Just nu har de särskilt stort fokus på att hitta moderna tekniker för att rena sina industriella avloppsvatten, som de har stora problem med. De har haft studiebesök vid BillerudKorsnäs, Gruvöns bruk, träffat medlemsföretagen Valmet, COWI och WTC-teknik samt varit på Karlstads universitet. Vid Karlstads universitet träffade de representanter från centrala ledningen, med bland annat rektor Åsa Bergenheim, samt representanter från miljö-, energi- och byggavdelningen. De har även hunnit med att träffa Karlstad kommun och Region Värmland.
– Redan i samband med deras avresa tillbaka till Göteborg så började de diskutera framtida besök och samarbetsmöjligheter med företag i Värmland och Karlstads universitet, berättar Patrik Kämpe, innovationsrådgivare på The Paper Province.

Med på besöket var (på första bilden från vänster) Patrik Kämpe och Maria Hollander från The Paper Province även Yuqiang Lan, konsul från kinesiska handelsministeriet i Göteborg, Zheng Le, som är vice konsul på handelsministeriet i Göteborg och W. Kine Lin, som arbetar med affärsutveckling mellan Sverige och Kina på Midea Ab.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer