IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
22 November 2017

Klusterlunch på expansiva Triton Valsteknik

Det är en positiv stämning i lunchrummet på Triton Valsteknik. Valsföretaget på Nyängen utanför Grums är värdar på Paper Province klusterlunch och över tjugo hungriga gäster har kommit för att äta god mat, nätverka och gå på rundvandring i fabriken.

– Det här ett bra tillfälle att visa upp duktiga företagare och vad mycket som är på gång i Grums kommun, tycker Maria Röhr, näringslivschef i Grums kommun.

Thorbjörn Bäckström på Almi håller med om det.

– Det är kul att se ett så expansivt företag som Triton. De har gjort en härlig resa.

Andreas Niska på Semcon har kommit till klusterlunchen för att träffa andra i branschen.

– Vi gör inte direkt affärer med Triton, men det är ett spännande företag att besöka.

FRAMGÅNGSRIK RESA

Medan kaffet avnjuts berättar vd Gert Almén om företagets framgångsrika resa. En resa som startade mycket blygsamt 1999 när företaget etablerades i Älvenäs Industrihotell. Idag är de 45 anställda, huserar i närmare 5000 kvadratmeter på Nyängen och växer så det knakar. Bara de senaste fem månaderna har 11 personer nyanställts, bland annat en miljö- och kvalitetschef. Nyligen blev de utsedda till Årets Arbetsplats i Grums.

Säljschef Bo Pettersson tar över ordet efter Gert och fortsätter att berätta om framgångarna. Det blir en historia om pionjäranda, utbyggnader, långsiktiga mål och säljrekord.

– När jag började som säljare här omsatte vi en miljon om året. Det gör vi en dålig vecka nu, säger han.

Men framförallt pratar han om andan på Triton. Det är tack vare drivet som det händer saker och ting.

– Vi säger ofta ”hur svårt kan det vara?”. Det går igen i företaget och det är det som gör att vi expanderar. Vi sa till exempel ”hur svårt kan det vara att ha en mekanisk verkstad?” och nu är vi så glada att vi tog oss igenom det. Vi producerar ungefär 3000 nya valsar varje år.

KOMPLETT VALSFÖRETAG

Triton har idag två enheter för nytillverkning och renovering och en egen konstruktions- och designavdelning. De gör kompletta beläggningar med gummi, polyuretan och composites. De slipar, balanserar och har ett eget emballagesnickeri. De ordnar även transportlösningar med sina egna lastbilar.

– Vi har gjort en spännande resa och har en lika spännande resa framför oss, säger Bo innan lunchgästerna beger sig ut i fabriken.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer