IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
5 February 2018

Lärare fick kunskap om skoglig bioekonomi

I onsdags fick tjugo lärare från Jättestenskolan i Grums kunskap om skoglig bioekonomi. En inspirationsdag som arrangerades av Paper Province och BillerudKorsnäs Gruvöns bruk. "Jag har lärt mig en massa nytt som jag kan ta med mig till skolan", säger Karin Högefjord, lärare i matte och NO.

Syftet med inspirationsdagen på Gruvöns bruk var att ge lärarna kunskap om hur vi kan använda skogens resurser i framtiden och visa vilka yrkesroller och kompetenser som behövs.

Idén föddes på en workshop hösten 2016 då Paper Province, kommunen, universitetet, BillerudKorsnäs och boende i Grums kommun träffades och spånade idéer kring omställningen till ett fossilfritt samhälle. En av idéerna som kläcktes var just en inspirationsdag för skolpersonal.

FRAMTIDEN

Under dagen föreläste Paper Province vd Maria Hollander och berättade vad skoglig bioekonomi och cirkulär ekonomi handlar om.

Miljöchefen på bruket, Mats Ganrot, gav en positiv bild av

miljöarbetet på Gruvön och menade att det finns hopp även inom andra branscher.

“DET FINNS HOPP”

– I skogsindustrin har vi kommit långt, vi har förnyelsebar råvara och förnyelsebar energi. Men ibland kan man ju tänka “vad spelar det för roll när resten av världen inte är lika bra”. Men vi ser faktiskt positiva tecken, till exempel en snabb nedgång i priser på batterier och solceller, en snabbt ökad produktion av vindkraft och solkraft i hela världen. Faktum är att förbättringarna går snabbare än försämringarna.

Marie Asker som är HR-chef på bruket berättade om vilka olika yrkesroller som finns på bruket och hur kompetenssbehovet ser ut nu och i framtiden.

/Marja Wängestam

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer