IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
21 March 2014

Ledande genusforskare till Karlstads universitet

Chris Beasley, internationellt känd forskare inom genusvetenskap, blir gästprofessor vid Karlstads universitet. Utnämningen är en del av satsningen på internationell rekrytering av vetenskapligt excellenta forskare.

Professor Chris Beasley är en internationellt ledande genusforskare med inriktning mot maskulinitetsforskning. Hon är professor i internationell politik vid universitetet i Adelaide, Australien, där hon även forskar inom statsvetenskap och filmvetenskap. Chris Beasley börjar vid Karlstads universitet i slutet av juli och stannar i sex månader. Hon kommer att knytas till Institutionen för sociala och psykologiska studier och Centrum för genusforskning, men hennes breda forskningsintressen kommer väl till pass i flera andra miljöer.
– Vi ser fram emot Chris Beasleys vistelse hos oss och hon kommer att tillföra universitetet stor forskningskompetens. Under tiden i Sverige och vid Karlstads universitet kommer hon bland annat att ge seminarier och vara opponent vid flera tillfällen, berättar Ulf Mellström, professor i genusvetenskap och vetenskaplig ledare vid Centrum för genusforskning.

WORKSHOP OM MASKULINITETSFORSKNING

Chris Beasley kommer att medverka vid två internationella workshoppar inom Gexcel International Collegium, som är ett samarbete mellan de genusvetenskapliga miljöerna vid universiteten i Karlstad, Linköping och Örebro.
– En workshop kommer handla om maskulinitetsforskning, där Chris Beasley är en av de mest profilerade forskarna i världen och har publicerat flera böcker och artiklar. Att hon kommer till Karlstads universitet och Centrum för genusforskning är en del i vårt långsiktiga arbete att stärka forskningsmiljön internationellt, säger Ulf Mellström.

Läs mer om Chris Beasley på University of Adelaides webb…

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer