IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
15 May 2014

Lufthansa öppnar upp världen för Karlstad och Värmland

Flygbolaget Lufthansa har öppnat upp sitt bokningssystem för Karlstad Airport. Det innebär att det går att boka resor direkt i Lufthansas system från Karlstad till 78 länder och 235 destinationer över hela världen. Karlstad finns också tillgängligt som destination för resande från hela världen.

– Att få Lufthansa som är ett av världens ledande flygbolag, med deras världsomspännande nätverk till Karlstad är unikt. Det betyder att vi kan resa från Värmland till Peking eller Buenos Aires på en och samma biljett, utan att behöva checka ut bagaget. Dessutom blir Karlstad en väl synlig, valbar destination från stora delar av världen, säger Peter Landmark, vd Karlstad Airport.

Det är det brittiska flygbolaget BMI som har fått ett så kallat codeshare-avtal med Lufthansa, vilket betyder att linjen till och från Frankfurt finns tillgänglig i Lufthansas globala nätverk från 26 maj.
– Det gläder mig att våra passagerare från Karlstad kommer att få en snabb, lätt och smidig tillgång till våra destinationer i Asien, Afrika, Amerika och Europa i vårt globala bokningssystem, sägerUlrich Link, General Manager för Lufthansa Airlines i Skandinavien, Finland och Baltikum.
– Det här betyder mycket för att trygga och utveckla näringslivet i Karlstad och Värmland. Det har också stor betydelse för turismen och mötesindustrin eftersom man lätt kan komma till Karlstad från stora delar av världen, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlstad.

Fakta

Passagerare som vill resa till Frankfurt kan boka som vanligt med BMI på www.flybmi.sel.com och de som vill resa längre kan göra bokningar på Lufthansas hemsida www.LH.com , andra stora bokningssajter på nätet eller vilken lokal resebyrå som helst.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer