IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
5 June 2015

Lumine LED spar 1,2 miljoner per år åt ny kund

Paper Province medlemsföretag Lumine LED har av allt att döma en ljus framtid. Senaste året har de haft ordrar från stora företag som Löfbergs Arena, Uddeholm AB, Stora Enso, BillerudKorsnäs och Saab i Linköping. Nu har företaget tagit hem ytterligare en miljonorder från ett börsnoterat bolag, där kunden beräknas spara hela 1,2 miljoner kronor per år i och med installationen av nya LED-armaturer.

Lumine  LED L4-armatur

Lumine LED’s egenutvecklade L4-armatur kan spara stora summor för den som vill byta ut sina traditionella lysrörsarmaturer. Både genom minskad energiförbrukning, längre livslängd, och minskat underhållsbehov.

Den senaste ordern kommer från en beställare som är ISO14001-certifierad och som därmed har stora miljökrav på sin verksamhet. De vill ha miljövänliga armaturer som ger mer ljus och bättre ljuskvalitet till lägre strömförbrukning.

PAYOFF PÅ TRE ÅR

– Kunden spar 1,2 miljoner kronror per år genom att gå över från traditionella lysrörsarmaturer om man tar deras nuvarande underhållskostnad i beaktning. Det är en stor kostnad att byta lysrör på hög höjd. Därför räknar vi med en payoff på strax över 3 år, berättar Lumine LED’s försäljningschef Mattias Sundholm, som också berättar att en del företag istället väljer vår finansieringslösning, som innebär att de betalar av sina armaturer på 36 månader.

– Det här är en strategiskt viktig affär för oss och vi är mycket stolta att få leverera till ett stort börsnoterat företag. Vi har själva utvecklat våra armaturer och har lyckats skapa en teknisk lösning som ger mest ljus till lägst strömförbrukning och som har lägsta möjliga livslängd.

Just nu råder ljusa tider för Lumine LED. Orderingången har redan passerat 500% i år jämfört med förra året, och Lumine LED spår att detta bara är början på en mycket expansiv utveckling.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer