IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
7 August 2017

Nordic Paper köpt av kinesiskt storföretag

Vårt medlemsföretag Nordic Paper fick nya ägare i juli. En kinesisk pappers- och massatillverkare har köpt hundra procent av koncernen.  

Nordic Paper tillverkar bakplåts – och kraftpapper. De har fyra produktionsanläggningar; i Bäckhammar, Åmotfors, Säffle och norska Greåker.

De nya ägarna som köpt 100 procent av företaget är kinesiska Anhui Shanying Paper. Det är en ledande pappers- och massatillverkare med 9 000 anställda och listade på börsen i Shanghai sedan 2001.

Enligt de nya ägarna kommer Nordic Paper att förbli ett självständigt europeiskt pappersbruk och inga förändringar av verksamheten kommer att ske.

Innan affären är helt klar ska transaktionen godkännas av de kinesiska myndigheterna och aktieägarna i Anhui Shanying Paper.

 

 

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer