IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
25 August 2014

Ny projektledare i Paper Province

Måndag den 25 augusti började Erika Eriksson sin nya anställning som projektledare på det skogsindustriella företagsklustret Paper Province i Karlstad. Hon blir projektledare med ansvar för att bl a koordinera innovation- och utvecklingsarbetet i klustrets bioekonomisatsning som finansieras av Vinnova och går ut på att bygga en bioekonomi i regionen. – Det ska bli jätteintressant att få jobba med en kombination av skog, biologi och ekonomi.

Erika kommer närmast från Värmlandschakt där hon varit vd i 7 år. Hon är utbildad jägmästare och civilekonom, och har tidigare arbetat med skogsförvaltning, skogsskötsel och skogsmiljöfrågor på bl a Holmen, Iggesund och VSV Frakt. Hon gör också sitt tredje år som styrelseledamot i Mellanskog. Privat äger hon lite skog och driver en mindre jordbruksfastighet tillsammans med sin man. Dessutom ägnar hon en del tid åt att springa runt i skogen med karta och kompass och de båda barnens aktiviteter.

Tillför ny kompetens

Maria Hollander, vd på Paper Province är nöjd med rekryteringen.
– Erika tillför både ny kompetens och fler nätverkskopplingar till vår organisation, och därmed ökar hon våra chanser att lyckas med projektet.

Fakta om Erika Eriksson
Född: 1973
Familj: Man och två barn
Utbildning: Jägmästare (SLU), Civilekonomi (Karlstads universitet)

Fakta om Bioekonomisatsningen

Finansieras av Vinnova och regionala aktörer med cirka 130 miljoner kronor under 10 år. Syftet är att demonstrera bioekonomi i stor skala. Att generera innovationer som kan ersätta fossila produkter och fossil energi med biologiska förnyelsebara alternativ.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer