IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
4 June 2014

Nya order till Valmet värda mer än en miljard svenska kronor

Valmet har haft en minst sagt bra start på året då man tagit hem order på nya mjukpappersmaskiner till ett sammanlagt värde av över en miljard svenska kronor.

”Vi har jobbat hårt för detta och samtliga fyra order är så kallade ”repeat order” dvs. från kunder som är nöjda med våra tidigare leveranser och därför valt att köpa från oss igen” säger Anders Björn, som nyligen utsågs till global chef för Valmets mjukpappersverksamhet.
De nya maskinerna ska levereras till kunder i Mexico, USA och Turkiet under 2015 och 2016. ”Det känns givetvis bra att redan nu ha en bra grund att stå på inför kommande år och jag kan avslöja att vi räknar med att kunna boka ytterligare order inom kort” forsätter Anders Björn.

Två av maskinerna har köpts av kunder i Turkiet som är en starkt expanderande marknad. Ipek Kagit har sedan tidigare en pappersmaskin från Valmet medan Hayat Kimya nu köper sin femte maskin, på fem år, från Valmet. ”Turkiet upplever just nu något av en mjukpappersboom och investerar för att förse konsumenter i Turkiet, men även i Mellan Östern med toapapper, servetter och hushållsrullar. De senaste 10 åren har vi sålt 10 pappersmaskiner till Turkiet vilket innebär att vi har nästan 100% av marknaden där” avslöjar Jan Erikson, global försäljningschef.

Nordamerika brukar räknas som en mogen marknad där tillväxten inte är lika stor men där finns en växande efterfrågan på papper med högre kvalitet vilket gör att tillverkarna investerar i maskiner som tillverkar papper med extra hög mjukhet, volym och absorbtionsförmåga. ”First Quality Tissue i USA har sedan tidigare två av dessa avancerade maskiner från Valmet och har nu bestämt sig för att köpa ytterligare en av oss” berättar Jan Erikson.

”Vi är också glada att kunna berätta att vår senast utvecklade maskin för en mer miljövänlig papperstillverkning har startat upp med bra resultat i Mexico. Eftersom den går att ställa om från tillverkning av slätt papper till strukturerat på bara några timmar ger den större möljligheter att variera produktionen av olika papperstyper än andra maskiner. Maskinen går nu bra och har till och med en högre kapacitet än vad vi hade räknat med” fortsätter Jan. ”Nu väntar vi på att ytterligare två maskiner av samma typ ska starta igång i Chile och i Abu Dahbi under nästa år” avslutar han.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer