IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
20 September 2017

Nytt butikskoncept med enbart träprodukter

"Trä" Så heter en ny butik som slagit upp sina portar i Inre Hamn i Karlstad. Och sortimentet är precis vad namnet lovar.

– Man ska bli förvånad över allt man kan göra av trä, säger Lars Sandborg, en av butikens ägare, som väntar sin första träcykel i veckan.

Sandberg berättar att många är intresserade av de kläder av cellulosafibrer som butiken säljer. Planen är att också ta in ytterligare produkter och konst av exempelvis papper.

– Drömmen är att öppna fler butiker på andra ställen.

MER ÄN EN BUTIK

Men Trä är mer än en butik. De vill också driva projekt för att exempelvis testa hur folk tar emot potentiella träprodukter jämfört med andra material.

– Redan nu deltar vi i ett projekt som undersöker hur vi kan använda skog och mark för att förbättra hälsan, berättar Sandberg.

UTSTÄLLNING MED TRÄKONSTVERK

I butiken finns också en utställning som görs i samarbete med Leader Närheten för att visa upp träkonstverk av lokala konstnärer.

trä

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer