IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
13 December 2017

På väg mot studentliv och bi-strömmar i Kina

Om några dagar reser Tobias Söderbom Olsson och Gustav Lilliecreutz till Hong Kong. De har blivit antagna som utbytesstudenter på The Chinese University of Hong Kong. De kommer även utföra ett uppdrag åt Paper Province. ”Vi ska titta på de kinesiska sågverkens produktionskedjor och deras bi-strömmar”, säger Tobias Söderbom Olsson.

Tobias Söderbom Olsson och Gustav Lilliecreutz Iäser industriell ekonomi med inriktning maskinteknik på Karlstads universitet. Den 29 december sätter de sig på flyget till Hong Kong. Under en termin ska de byta ut studentlivet i Karlstad mot den kinesiska storstaden. Utöver studier i teknik, ekonomi och logistik ska de ägna sig åt analysen på uppdrag av Paper Province.

– Vi ska ta reda på vad kineserna gör med sina bi-strömmar och undersöka om vi kan ta med några av deras koncept till Sverige eller till och med exportera till dem. Lösningar som kan höja förädlingsvärdet på vårt sågspån och andra biprodukter, säger Tobias.

Tobias och Gustav kommer att resa runt i landet och besöka sågverk och intervjua nyckelpersoner på företagen.

Utbytet har fått en annan dimension tack vare uppdraget, tycker de

båda. De kommer inte bara att få en inblick i den kinesiska universitetskulturen utan får även se hur den professionella industrin fungerar.

–  Vi kommer att uppleva och ta del av något man inte får som vanlig utbytesstudent, säger Tobias.

– Det blir inte bara att plugga och umgås med andra studenter. Vi får se hur industrierna fungerar, vad man har för affärsetik och seder vid möten. Och det blir kul att se andra delar av Kina som man inte skulle få se som vanlig turist, säger Gustav.

Resultatet av deras arbete kommer att följas upp under tiden de är i Kina och mynna ut i en rapport som de hoppas kan vara till nytta för Paper Province och våra medlemsföretag.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer