IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
18 June 2015

Paper Province beviljas nya miljoner för att stärka skogsindustrin

Paper Province har beviljats delfinansiering till det nya projektet Klimatsmart Innovation. 6,2 miljoner kronor kommer från Tillväxtverkets senaste strukturfondsutlysning. Total omsättning i projektet är 12,4 miljoner fördelat över tre år med start i oktober.

Paper Province nya projekt Klimatsmart Innovation startar i oktober och sträcker sig tre år framåt. Det övergripande målet är att säkerställa en hållbar och långsiktig regional plattform för innovation och utveckling inom skogsbaserade värdekedjor, som en förutsättning för företagens tillväxt och innovationskraft. Projektet ska bidra till hög effektivitet och lönsamhet, samt ökad innovationskraft i basindustrin samtidigt som utvecklingen tar sin utgångspunkt i hållbara och klimatsmarta lösningar.
– Att projektet beviljats stärker ytterligare vår möjlighet att bidra till utveckling för företagen i regionen. I projektet fokuserar vi bland annat på mångfald, kreativitet och innovation samt ökad studentsamverkan, klimatsmart affärsutveckling och internationalisering. Alla är viktiga faktorer för att regionens näringsliv ska fortsätta vara i världsklass, säger Maria Hollander, VD på Paper Province.

Bakom beslutet om vilka projekt som beviljats medel står Strukturfondspartnerskapet för Norra Mellansverige, där företrädare från länen, kommunerna, intresseorganisationer, arbetsmarknadens parter med flera finns representerade.
– Arbetsuppgiften som kommer med projektpengarna är tydlig: stärk näringslivet, skapa sysselsättning och tillväxt. Projekten presenterar smarta lösningar som bland annat ska bredda regionens näringsliv och stärka entreprenörskapet på regionens alla orter, säger Per Persson, enhetschef på Tillväxtverkets regionkontor Norra Mellansverige.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer