IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
25 June 2015

Paper Province breddar kompetens med medlemmar inom miljö, industri och energi

Det karlstadbaserade företaget WermKon, konsulter inom miljö, industri och energi, har anslutit till Paper Province. – Vi arbetar i hela Sverige men hoppas att detta ska öka samarbetat lokalt, säger Lena Jonsson, projektingenjör och ägare av företaget.

WermKon startades tidigare i år.
– Det är ett ungt bolag men vi har lång erfarenhet inom det vi gör, berättar Angelica Lauth, projektingenjör inom miljö och bygg.
Hon erbjuder tjänster inom projektledning, projektstyrning, mark och material och arbetsmiljö. Hon är även certifierad besiktningsman av skyddsrum. Lena Jonsson, som startade företaget, är även hon ingenjör, dock med inriktning på industri och energi.
– Jag arbetar inom alla industrier egentligen. Massa- och papper, petrokemi, stålindustri, som projektledare och projekteringsledare. Jag håller även på med riskanalyser och ekonomi. Det är många som arbetar som projektledare men är en skrivbordsprodukt. Man har inte varit ute på plats och arbetat, men det har jag, berättar Lena.

FLEXIBLA OCH ENGAGERADE

WermKon beskriver sina styrkor som flexibilitet och engagemang.

– Vi har även lång erfarenhet och vi levererar det vi har kommit överens om. Vi är tillgängliga och oberoende. Vi tar snabba beslut och har ny teknik och förhoppningsvis är vi snart ISO-certifierade, säger Lena.
– Och vi kan plocka ihop det som är bäst för kunden, understryker Angelica.
De har tidigare arbetat tillsammans i en konsultverksamhet i Karlstad men har nu valt att stå på egna ben. Att gå med i Paper Province ser de som en möjlighet att knyta nya kontakter. I och med att vi har varit på många ställen har mycket erfarenhet och kompetens att erbjuda våra kunder, säger Lena.

Mer information om WermKon finner du här.

 

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer