IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
15 August 2017

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Valmets Tissue Technology Award ges till universitetsstuderande, forskare eller doktorander som bidrar med innovativa idéer som möjliggör en hållbar process kopplad till mjukpapperstillverkning (tissue). Prissumman på 25 000 dollar delas ut i form av ett stipendium för att vidareutveckla en lovande idé, eller som en belöning för ett färdigt arbete med framgångsrikt resultat.

Utmärkelsen har delats ut sedan 2012 och nästa vinnare presenteras i maj 2018, i samband med Valmets globala mjukpapperskonferens i Karlstad.

Ansök senast 1 november

Ansök genom att skicka din avhandling till Valmet senast 1 november 2017. Berätta hur du anser att pappersbranschen kan minska sin miljöpåverkan. Till exempel hur det går att utveckla användningen av energi, vatten, fiber och kemikalier, minska utsläpp, eller förbättra avfallshantering. Du kan bli belönad.

Läs mer om vilka kriterier som gäller och hur du ansöker på: www.valmet.com/tissue/tissue-technology-award

Kontakt:
 Allan Grimm, Manager Global Technology, Tissue 
E-post: allan.grimm@valmet.com
 Telefon: +46 54 17 11 42

 

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer