IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
3 October 2017

Stärk innovationsklimatet på ditt företag – delta i ett 7-stegsprogram

För att företagen ska klara av de omställningar som digitaliseringen för med sig är det viktigt med ett starkt innovationsklimat. Därför erbjuder nu PiiA ett 7-stegsprogram för att identifiera, analysera och förbättra förutsättningarna för innovation.

Hösten 2016 genomförde det strategiska innovationsprogrammet Processindustriell IT och Automation (PiiA) en studie för att kartlägga innovationsklimatet inom svensk processindustri. Studien genomfördes av RISE SICS. I korthet visade den en stor potential för ett bra innovationsklimat inom svensk processindustrin men att förutsättningarna är begränsade. Studien utökas nu under ytterligare tre år och den här gången kan även bolag som är kopplade till processindustrin vara med.

Det kostnadsfria programmet startar vecka 45. Är du intresserade av att delta, kontakta Cecilia Hyrén, projektledare på RISE ICT/SICS i Västerås. Antalet platser är begränsat. Sista anmälan är den 20:e oktober.

För att ta del av erbjudandet måste ditt företag vara programsponsor för PiiA.

Mer information och kontaktuppgifter hittar du här.

PiiA står för Processindustriell IT och Automation och är ett strategiskt innovationsprogram finansierat av VINNOVA, Energimyndigheten och Formas. Värdorganisation är RISE SICS Västerås.

 

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer