IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
2 February 2018

Sting Bioeconomy och Paper Province – unikt samarbete för startups i skogsindustrin

Paper Province-regionen är en gynnsam miljö för innovation och utveckling inom skogsbaserad bioekonomi. Det insåg inkubatorn Sting som nu etablerar sig i Värmland. "Det är fantastiskt. Med dem i ryggen kan vi vara den starka innovationsnod vi vill vara. Nu har vi ett erbjudande som vänder sig till skogsindustrin både nationellt och internationellt", säger vd Maria Hollander.

Paper Province vill locka entreprenörer med innovativa idéer till regionen. Vi stöttar dem i utvecklingsprocessen.

– Men det saknades en viktig pusselbit – en inkubator, säger Maria Hollander.

ÖVER 100 STARTUPS

Sting är en Stockholmsbaserad affärsinkubator som hjälper till att omvandla idéer till företag. De har gett affärsutvecklingsstöd till över 100 startups sedan de startade verksamheten 2002. Åtta av bolagen har blivit börsnoterade. Nu startar de en inkubator som är nischad mot skogsbaserad bioekonomi – Sting Bioeconomy.

Samarbetet med inkubatorn stärker oss och sätter fart på nyföretagandet i regionen.

– Det är en viktig milstolpe för oss. Sting har mycket erfarenhet och är bland de bästa inkubatorerna i Sverige. Samarbetet ger oss ett

starkt nätverk och kopplar oss till deras verktyg och investerare, säger Maria Hollander.

UNIK INNOVATIONSMILJÖ

Tillsammans utgör Sting Bioeconomy och Paper Province en unik innovationsmiljö för skogsbaserad bioekonomi och målet är att attrahera innovatörer både nationellt och internationellt.

– Inkubatorn kommer att hjälpa till med behovsanpassat stöd till lovande startups för att de ska kunna utveckla sin potential på bästa sätt, säger Maria Hollander.

IGÅNG 2019

Den nya inkubatorn ska ha sitt kontor i Innovation Park – invid Paper Province – och rekryteringen av en inkubatorchef kommer att ske inom kort. Troligen kommer verksamheten att vara igång fullt ut från och med 2019.

/Marja Wängestam

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer