IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
22 June 2017

Stöd till aktiva inom biobaserad ekonomi

Har ditt företag vad som behövs för att lyckas med er biobaserade ekonomi? Om svaret på frågan är nekande kanske ni vill ta hjälp av SuperBio. De arbetar med att stödja nya lovande värdekedjor inom biobaserad ekonomi och erbjuder en rad innovationstjänster till SMF-företag.

SuperBio kan vara en möjlighet för företag som passar in under följande punkter:

• Ni har ett litet eller och medelstort företag (SMF) inom EU.
• Ni är intresserade av att utvecklas inom den biobaserade ekonomin.
• Ni har utvecklat en värdekedja och vill samarbeta med andra EU-företag.
• Ni behöver hjälp med innovationstjänster.

SuperBio är ett innovations-konsortium som stöds av Horizon 2020 (EU:s mest omfattande program för forskning och innovation). Projektet är öppet för alla SMF-företag aktiva i den biobaserade ekonomin inom EU. Letar ni efter en leverantör av råvaror? En viss teknik? Eller en slutanvändare/kund? SuperBio erbjuder gratis matchmaking för att hitta olika partners. De erbjuder även tio olika innovationstjänster till små och medelstora företag som engagerar sig i EU:s biobaserade näringsliv och SuperBio står då för 75 procent av kostnaderna. Det handlar om innovationsstödjande tjänster som exempelvis affärsplanering, marknadsundersökningar, patentfrågor, LCA och hållbarhetsrådgivning.

SuperBio-konsortiet består av fyra industriella klusterorganisationer (i Belgien, Polen, Frankrike och Spanien) och sex tjänsteleverantörer (i Belgien, Storbritannien och Tyskland).

Läs mer om SuperBio här eller kontakta Paper Province innovationsrådgivare Magnus Persson (+46 703 42 79 41).

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer