IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
29 January 2018

Studenter tränas bygga affärer utifrån senaste skogsindustriella forskningsresultat

Utbildningen i Industriell Ekonomi på Karlstads Univeristet är ledande i att utbilda studenter i grönt affärskap, och att bygga tillväxt ur gröna värden.Som en del i utbildningen ingår en affärscasetävling där studenterna delas i grupper och tar fram affärskoncept för kommersialisering av en ny teknologi inom skoglig bioekonomi.

Denna vecka startar årets studenttävling som utgår från Helena Halonens forskning för tillverkningsmetoder av högstarka biobaserade material.

– Om studenterna skall bli ledande, är det viktigt att de kan jobba med skarpa och ledande affärsutvecklingscase, samarbetet med Paper Province gör att vi får tillgång till den senaste inom området” säger Mikael Johnson.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer