IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
6 September 2017

Trivsam klusterlunch på bruk med anor

Vårt medlemsföretag Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk var värd på säsongens första klusterlunch. Närmare trettio gäster serverades mat på brukets egna porslin i en av de gamla herrgårdarna. ”Man kunde ana historiens vingslag.  Det var väldigt ombonat och mycket bra stämning”, tycker Marcus Elmer, projektledare på Paper Province och en av lunchgästerna.

Paper Province arrangerar klusterluncherna för att våra medlemsföretag och andra i branschen ska få möjlighet att träffas. Det blir ett lättsamt sätt att knyta nya kontakter samtidigt som man får med sig ny kunskap i bagaget.

– Det är fenomenalt bra. Efter att man varit på en klusterlunch förstår man företaget/bruket på ett helt annat sätt; deras verksamhet och utmaningar. Plus att man har chansen att träffa andra deltagare. Det ger väldigt mycket, säger Marcus Elmer.

Verksamhet i hela världen

Under lunchen berättade produktionschef Michael Berggren och inköpschef Anders Mehlberg om verksamheten, både på bruket vid Vättern och globalt.

-Vår vision är att vara en riktigt attraktiv arbetsgivare. Säkerhet är väldigt viktigt för oss. Vi jobbar aktivt med beteendebaserad säkerhet och ser goda resultat.

De gav en bild av en stor och stark koncern, de hopslagna Ahlstrom- och Munksjökoncernerna med verksamhet i hela värden. Specialpapperet de tillverkar kan ses inom många olika områden, till exempel elektronikförpackningar och det blanka papperet som klistermärken sitter på. De berättade även om en hel del innovationer som testats i pilotfas, som exempelvis en grönlutsfiltrering från CleanFlow och en sotblåsningsteknik från SootTech.

Efter lunchen delades gästerna in i grupper och begav sig ut på rundtur på bruket guidade av bland andra Thomas Stenlund, produktionsingenjör.

– Tack vare rundturen fick man en bra uppfattning över hur deras process ser ut, säger Marcus Elmer.

Gedigen historia

Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk har en gedigen historia. Det startade sin verksamhet redan på 1600-talet som järnbruk. Sedan 1917 har det varit en del av Munksjö AB och tio år senare byggdes det om till sulfatfabrik. 2013 gick de samman med Ahlstrom och idag är de ett globalt ledande företag inom hållbara och innovativa fiberbaserade lösningar. De arbetar med blekt och oblekt långfibrig sulfatmassa och har 170 personer anställda.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer