IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
15 January 2018

Utveckla ditt företag med agil kompetensutveckling

Qualifier hjälper ledare att utveckla sina verksamheter med hjälp av agil kompetensutveckling. Arbetssättet grundar sig på egna erfarenheter och har utvecklats från den praktiska verkligheten. ”Jag saknade konceptet i mina tidigare yrkesroller som produktionschef och planeringschef,” säger Simon Sachs Ståhl.

Qualifier – ett av Paper Province nyaste medlemsföretag – hjälper företag och organisationer att implementera en snabbare, mer strukturerad och bättre planerad verksamhetsutveckling. Med hjälp av en egenutvecklad molntjänst i form av en kompetensmatris styr Qualifier avdelningens kunskap mot ett definierat behov. Tankar konverteras till kunskap i mindre pusselbitar vilket gör helheten lättare att hantera och att förstå.

STÄNDIGT NYA PUSSEL

Hur kompetenspusslen ser ut på företag förändras hela tiden. Ett nytt pussel måste läggas om någon börjar eller slutar, nya maskiner köps, nya produktioner startar… Det går inte att säga i förväg vad som ska hända. På grund av det tycker Qualifier att företagsledarna ska frikoppla kompetensutvecklingen från medarbetarsamtalen.

– Världen är inte så statisk att vi kan bedöma alla behov och förändringar som kommer att ske under ett helt år, säger Simon Sachs Ståhl.

ANPASSAR EFTER VERKLIGHETEN

Med hjälp av Qualifiers koncept utvärderar ledaren hela tiden sitt behov och anpassar utvecklingen efter de förändringar som sker i verkligheten. Ledarna måste vara snabba och agera på avvikelser så att de hela tiden jobbar med rätt saker i rätt tid.

– Jag brukar säga att varje ledare ska lägga en timme varannan till varje vecka på att planera och styra sin avdelnings utveckling.

Företagsledarna ska ha kontroll på det långsiktiga behovet och planeringen men det gäller att realisera det som är viktigast i stunden.

MEDARBETARNA VET SVARET

– Första steget är alltid att definiera ”vad är viktigt i vår verksamhet?”. Det är bara medarbetarna som kan ge svaret på frågan. Genom att kartlägga deras kompetenser skapar vi en bred förankring och samsyn hos avdelningen vilket förenklar implementeringen. Denna enkla fråga följs av frågor som ”vem kan vad?” och ”vad är vårt behov?”

AGIL=LÄTTRÖRLIG

– När kartan är klar måste vi börja styra utvecklingen och vi kommer då till det ”agila”. Agil kommer från det engelska ordet agile som betyder smidig, vig och lättrörlig. Det är så det ska vara, det ska vara enkelt. Agil kompetensutveckling handlar om att göra lite men med hög frekvens.

 

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer