IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
5 December 2017

Stora Ensos nya fabrik för korslimmat trä intresserade politiker

Intresset för Stora Ensos nya produktionslinje för korslimmat trä på Gruvöns bruk i Värmland är stort från många håll. Igår hade företaget besök av de värmländska riksdagspolitikerna Lars-Mejern Larsson och Mikael Dahlqvist samt Leif Haraldsson, kommunstyrelsens ordförande i Grums och Malin Hagström, ordförande för socialdemokraterna i Grums.

Besökarna fick en presentation av företagets verksamhet och en inblick i möjligheterna som investeringen innebär i form av nya hållbara träprodukter och arbetstillfällen. De fick även en rundvandring på sågverket av platschefen Pär Larsson och produktionschefen Kristina Lövgren.
– Vi är tacksamma för och uppskattar det goda samarbetet vi har med Grums kommun. Denna investering är väldigt stor, positiv och betydelsefull för många aktörer”, säger Pär Larsson.

På bilden: Fr v Kristina Lövgren, produktionschef Gruvöns sågverk, Mikael Dahlqvist (S), riksdagspolitiker, Malin Hagström, ordförande för socialdemokraterna i Grums, Pär Larsson, platschef, Gruvöns sågverk, Lars-Mejern Larsson (S), riksdagspolitiker och Leif Haraldsson, kommunstyrelsens ordförande i Grums. Foto: Stora Enso

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer