IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
14 November 2017

”Vi ska utnyttja att vi har en stark kinesisk ägare i ryggen”

”Så otroligt spännande”, säger Maria Hollander, vd i Paper Province, och lämnar över micken till Jens Otterstedt på Nordic Paper. Maria och alla andra i den nästan fullsatta Lars Lerin-salen på Karlstad CCC ska få höra om hur det gick till när Kina kom till Värmland.

En av de största på papper- och förpackningar i Kina – Shanying Paper International – har hittat till Värmland och köpt Nordic Paper.

– Jag är förvånad att det hörts så lite om den här affären. Det är faktiskt den största kinesiska affären i Sverige sedan Volvo köptes, säger Jens Otterstedt, chef för strategisk utveckling på Nordic Paper, när han håller ett föredrag på Papermakers Night.

FRAMGÅNGSFAKTORER

Jens Otterstedt berättar om framgångsfaktorer, varför de lyckats så bra och varför kineserna köpt dem. De har bland annat anpassat sig till specialsegment och hittat nischer i tillverkningen.

– Man behöver inte vara superstor för att lyckas. Vi är ett exempel på att man kan göra saker annorlunda.

Jens beskriver Shanying som ett spännande företag med 9 000 anställda, ägare till flera pappersbruk och tissuefabriker. De grundades 1957 och finns med på Shanghai-börsen.

MÖJLIGHETER FÖR FRAMTIDEN

För Nordic Paper och de anställda innebär ägarbytet inga förändringar i dagsläget.  Men Jens Otterstedt är övertygad om att Nordic Paper och de nya ägarna kommer att dra nytta av varandra.

– Jag tror det finns en hel del möjligheteter för oss när det gäller framtiden. Vi ska utnyttja att vi har en stark kinesisk ägare i ryggen. Både på produkt och marknadssidan. Det kommer att bli fantastiskt spännande.

Under Papermakers Night talar även Johan Sterte, rektor på Karlstads universitet sedan drygt två månader. Han har valt rubriken “Det blir bäst om vi gör det tillsammans” och berättar om universitetets samverkan med näringslivet.

Annika Lindström från RISE presenterar resultaten från en konsumentstudie kopplad till biobaserade material.

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer