IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
24 June 2015

Wipab och Allkal gör stor affär med Lego Kina

Lego, en av värdens främsta leksakstillverkare, köper nu en tredje industritvättmaskin av Allkal i Grums. – Det är jättestort för Allkal. Maskinen kostar mellan 5-6 miljoner kronor, berättar Stefan Niklasson, VD och försäljningschef för Wipab, ägare av Allkal.

Just nu håller man för fullt på att packa ner den stora tvättmaskinen som står i Wipabs lokaler för leverans till Lego i Kina.
– Den är tio meter lång och väger mellan 5-6 ton, berättar Stefan Niklasson.
Maskinen kommer att skickas nästa vecka och efter den åker två tekniker och en elektriker som kommer att installera maskinen på plats.
– Detta är den tredje stora maskinen de köper av oss. Det är väldigt roligt att de väljer våra maskiner.

STORA PÅ GRILLAR

Wipab som köpte upp Allkal 2009 ser ljust på framtiden.

– Vi har riktigt mycket att göra. Vi har flertalet stora projekt som skall levereras under sommaren och hösten, bland annat en stor rullbana åt Goodtech. Vi levererar även mycket grillar till kommuner och bostadsrättsföreningar i Norge, berättar Stefan Niklasson.
Grillarna i syrafast stål placeras ute på allmänna platser så att de finns tillgängliga för många.
– I övrigt har den norska marknaden öppnat sig och vi hittat en hel del nya kunder. Så det flyter på bra. Förra veckan fick vi en order från en norsk kund på 1,4 miljoner.

 

Fler Nyheter

flik
15
March
Nyheter
Av: m-hilden

Pilotprojekt för industriell omvandling inlett i Bryssel

Paper Province deltog som regional intressent när det första steget togs i EU-kommissionens pilotprojekt för industriell omvandling. Projektet syftar till att bygga motståndskraftiga ekonomier och möta globaliseringen.

Läs mer
flik
12
March
Nyheter
Av: m-hilden

Guldvargen-nominering för Forskning är konst

Paper Province är tillsammans med Bulldozer Kommunikationsbyrå ett av fyra företag som nominerats till “Årets innovative” i Guldvargen 2018. Detta tack vare den innovativa vernissagen där forskningsprojekt tolkades och visades upp som konst på Karlstad CCC.  

Läs mer
flik
5
March
Nyheter
Av: m-wangestam

Fossilfri torkning med Ircons IR-teknik

Ircon Drying Systems är nya medlemmar i Paper Province. Företaget tillverkar torksystem för pappers- och livsmedelsindustrin. ”Vi har bäst utrustning i världen när det gäller el-infra”, säger vd Magnus Nilsson.

Läs mer
flik
27
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Paper Province belönat med guld

I dessa OS-tider har även Paper Province belönats med guldmedalj. “Det känns jätteroligt och är ett bevis på att vårt arbete håller hög kvalitet”, säger Magnus Persson, innovationsrådgivare på Paper Province.

Läs mer