IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
breadcrumbs

Vinnväxtvinnare

130 miljoner på tio år. Så mycket får Paper Province av Vinnova och regionala medfinansiärer för att satsa på forskning, utveckling och kommersialisering av nya skogsindustriella produkter och tjänster inom den värmländska skogsindustrin.

130 MILJONER PÅ TIO ÅR

I tuff konkurrens utsåg Innovationsmyndigheten Vinnova Paper Province till VINNVÄXT-vinnare i juni 2013. Det innebär en rekordstor satsning på den värmländska skogsindustrin, där målet är att skapa en internationellt attraktiv innovationsmiljö för skogsbaserad bioekonomi. Totalt satsar Vinnova och regionala medfinansiärer 130 miljoner kronor under tio år.

FORSKNING, UTVECKLING OCH KOMMERSIALISERING

Hälften av pengarna kommer från Vinnova och hälften från regionala medfinansiärer som Region Värmland, Karlstads universitet, Värmlands kommuner, Länsstyrelsen, Landstinget, SP, Skogsstyrelsen och Paper Provinces medlemsföretag. Pengarna ska användas till forskning, utveckling och kommersialisering av nya skogsindustriella produkter och tjänster, men också till att öka effektiviteten i basindustrin och det värmländska innovationssystemet.