IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
breadcrumbs

Sök jobb som entreprenaut

Rätt vad det är "adopterar vi bort" en innovation med stor marknadspotential till ett team av två drivna avgångsstudenter och en erfaren senior. Team-medlemmarna får lön från Paper Province i tre månader medan de gör sitt yttersta för att få till en första försäljning. Lyckas de får de delägarskap i företaget och en chans till stor framgång. Misslyckas de läggs företaget ner och livet går vidare som förut.

Att vara entreprenaut är inget vanligt jobb. Du är visserligen anställd med lön och allt vad det innebär, men bara i tre månader. Så lång tid har du på dig att, tillsammans med två teamkamrater, bevisa att du har vad som krävs för att driva ett företag och sälja den innovation du fått möjlighet att adoptera. Misslyckas ni är ni tillbaks på ruta ett igen, med värdefulla erfarenheter i bagaget. Men om ni lyckas kan ni ta ditt företag hur långt som helst.

TEAMET

Vi vill skapa team som har både fart och erfarenhet. Därför sätter vi ihop varje team av två snabbfotade och talangfulla avgångsstudenter och en senior med stor branscherfarenhet. Eftersom tre månader är en extremt kort tid för att etablera ett företag är det en fördel om du redan från början känner den andra studenten i det team du ska ingå i. Ange redan i din ansökan ifall du har en vän du vill jobba med som också ansöker.

Vill du ha hjälp av duktiga coacher inför din ansökan kan du vända dig till Drivhuset på karlstad@drivhuset.se

MÅLSÄTTNING

De personer som tar sig igenom urvalsprocessen får “adoptera” en innovation som de raketsnabbt ska starta och etablera ett företag kring. Målet är dels att hitta en kund och genomföra en första försäljning inom tre månader, för att visa att det finns ett behov för innovationen på marknaden, och dels att hitta finansiering för den fortsatta verksamheten. De som lyckas blir delägare i företaget och får driva det vidare med fortsatt stöd från Paper Province.

Det handlar INTE om att skriva en affärsplan, utan om att aktivt sälja till både potentiella kunder och finansiärer.

AFFÄRSRÅDGIVARE

Under tiden får du som deltar genomgå entreprenörsutbildning och bli curlade av våra professionella affärsrådgivare – allt för att maximera dina chanser att lyckas.

VEM FÅR SÖKA?

Alla som tagit sin universitetsexamen för max ett år sedan.

Ansök till entreprenaut
SISTA ANMÄLAN: 7 juni kl 12.00
I anmälan får du ange vad du har för utbildning och kontaktuppgifter. Du måste också ladda upp ditt CV i pdf-format. Precis som när du söker ett vanligt jobb, samt skriva några ord om vad som driver dig.

SÅ HÄR GÅR DET TILL

 • Du/ni kallas på intervju.
 • Går du vidare får du innovationer presenterade för dig.
 • Därefter får du vara beredd att svara på juryns eventuella följdfrågor.
 • De som går vidare kontaktas så fort juryn klubbat ett beslut.

VID FRÅGOR KONTAKTA

Marcus Elmer
073-066 28 33
Melinda From
070-249 03 94
Eric Dahlén
076-223 37 88

  Pionjärerna Drinor

  bild

  Alex Thelander och Carl Romlin är våra första Entreprenauter. På sina tre första månader lyckades de infria de uppsatta försäljningsmålen. Nu driver de företaget Drinor, där de marknadsför en unik flispress som kan spara stora mängder energi åt pelletstillverkare.

  Se en film om deras flispress…